Consorci de Tecnologies de la Informació i de les Comunicacions de Mallorca

El Departament de Territori assistí els dies 27 i 28 de setembre de 2016 a les INSPIRE Conference 2016 i a les Jornades Ibèriques IDE al Palau de Congressos de Catalunya (Barcelona).

La Conferència INSPIRE és una oportunitat per conèixer de primera mà en quina situació està actualment la implementació de la Directiva INSPIRE a Europa, així com resultats, aplicacions i bones pràctiques disponibles. El lema de l'esdeveniment "Inspiring a sustaintable environment", ha estat elegit per tornar a cridar l'atenció sobre la orientacional mediambiental de la Directiva, la seva contribució a l'European Interoperability Framework i en general, a l'economia digital europea. El 7è Programa Marc d'Acció Mediambiental guia la política mediambiental europea fins al 2020, identifica les àrees d'acció prioritària i confirma a INSPIRE com un dels instruments que estableix el marc necessari per assolir els seus objectius.

Les Jornades Ibèriques IDE, per la seva part, pretén impulsar i ajudar a concretar definitivament l'orientació mediambiental de les IDE i contribuir a la demostració evident de la seva utilitat per resoldre els problemes mediambientals que se'ns plantegen.

A més, en aquesta ocasió, les VII Jornades coincideixen amb la Conferència anual de Inspire el que suposa la fusió en un mateix lloc dels dos principals congressos anuals sobre les IDE, pel que es configura com un escenari perfecte per a participar com a assistent o com a orador amb una presentació en la qual aportar coneixement i experiències a la comunitat IDE.

A més es celebraven els 10 anys de la Xarxa Europea SITMUN, on TIC Mallorca participà a l'Assemblea anual on es va fer evident la necessitat i interés de l'evolució del SITMUN per part de tots els socis de la Xarxa.

En conclusió, tots aquests actes ofereixen la possibilitat a TIC Mallorca a compartir les experiències amb altres administracions tant en el tema IDE, com la implementació a la Directiva INSPIRE. A més, participam amb grups de treball de diferent temàtica, apostant sempre per la col·laboració entre administracions pel benefici del ciutadà.

Imatges: